Header afbeelding

Wat te doen op Mauritius?

Top 10 bezienswaardigheden

Wat te doen op Mauritius? Mauritius is een eiland met prachtige witte stranden, azuurblauw water en groene natuur. Er zijn genoeg bezienswaardigheden die je tijdens je vakantie niet mag overslaan. Daarom hebben wij de top 10 bezienswaardigheden voor je op een rijtje gezet!

Top 10 bezienswaardigheden Mauritius 

  1. Ontdek de hoofdstad Port Louis
  2. Het natuurfenomeen: de onderwater-waterval van Mauritius
  3. Ontdek alle wonderen van Le Morne Brabant
  4. Het mooiste strand: Trou aux Biches
  5. Ontdek de onderwaterwereld tijdens duiken op Mauritius
  6. Ga chillen op een Catamaran
  7. Bezoek Chamarel 7 Coloured Earth Geopark
  8. Prachtig uitzicht bij het rode kerkje: Cap Malheureux
  9. Hike langs de Seven Cascades
  10. Wandel door de botanische tuinen van Pamplemousses

Boek jouw vakantie naar Mauritius

1. Ontdek de hoofdstad Port Louis

Tijdens je vakantie naar Mauritius moet je zeker een bezoek brengen aan Port Louis. De hoofdstad biedt een unieke combinatie van Aziatische en westerse invloeden. Het is bijvoorbeeld bij de haven supermodern, maar wanneer je de straat oversteekt naar het centrum, sta je ineens in een drukke straat waar al je zenuwen worden geprikkeld. 

Om alles in je eigen tempo te doen, is het aan te raden een hele dag uit te trekken voor Port Louis. Zo kun je rustig struinen over de groentemarkt bij de Central Market, shoppen bij Le Caudan Waterfront en daarna de Kaylasson Temple bezoeken.

Wat te doen in Mauritius - Port Louis

Port Louis, Mauritius

2. Het natuurfenomeen: de onderwater-waterval van Mauritius

Als je foto’s ziet van Mauritius, zie je vaak als eerste het natuurfenomeen: de onderwater-waterval. Bij het zuidelijke puntje van het eiland, bij Le Morne, vind je deze toeristische trekpleister. De onderwater-waterval is een optische illusie die ontstaat door een diepe afgrond in combinatie met zandverschuivingen. Op sommige dagen is de illusie duidelijker te zien dan op andere dagen.

Het natuurfenomeen bewonder je het beste vanuit de lucht. Het beklimmen van Le Morne is de budgetvriendelijke optie, maar het is wel een zware klim. Daarom kun je het fenomeen ook vanuit een watervliegtuig of helikopter bekijken.

Boek jouw vlucht over de onderwater-waterval

Wat te doen Mauritius - onderwater waterval

Onderwater waterval, Le Morne, Mauritius

3. Ontdek alle wonderen van Le Morne Brabant

Le Morne ligt in het zuiden van Mauritius, bij de berg Le Morne Brabant. Hier vind je tropische stranden, mooie resorts en prachtige natuur, waaronder de Le Morne Brabant zelf. Als je fit bent, is de klim naar de top zeker de moeite waard, hoewel het geen gemakkelijke tocht is. Vergeet je wandelschoenen niet, want met uitzicht op de onderwater-waterval en het eiland wil je deze hike niet missen! Let wel op: de laatste 600 meter moet je klimmen met handen en voeten, wat de tocht niet voor iedereen geschikt maakt.

En wat is er beter na een hike dan ontspannen op het strand? Dat is het mooie aan Le Morne, na de hike kun je relaxen op een van de mooiste stranden van Mauritius, met een prachtig uitzicht op Le Morne Brabant in de achtergrond.

Tip! Wil je Le Morne Brabant beklimmen? Vertrek dan in de zomermaanden vroeg, want 's middags kan het te warm worden.

Wat te doen in Mauritius - Le Morne

Uitzicht vanaf de Le Morne Brabant, Le Morne, Maurtius

4. Het mooiste strand: Trou aux Biches

Azuurblauw water? Check! Wuivende palmbomen? Check! Parelwit strand? Check! Trou aux Biches heeft het allemaal en verdient daarom een plek op deze lijst. Je gaat natuurlijk naar Mauritius voor prachtige stranden, en Trou aux Biches heeft misschien wel een van de mooiste!

Trou aux Biches is ideaal voor snorkelen. Vanaf de kant vind je al binnen 15 meter de eerste stukken koraal en tropische vissen. Bovendien is het water super ondiep. Kortom, perfect voor snorkelen!

Tip! Bij de ingang van het publieke strand kun je parkeren, maar het is vaak een grote chaos en het kan héél lastig zijn om een plekje te vinden. Parkeer daarom iets verderop, bijvoorbeeld bij een supermarkt.

Wat te doen op Mauritius - Trou aux Biches

Trou aux Biches, Mauritius 

5. Ontdek de onderwaterwereld tijdens duiken op Mauritius

Voor de duikliefhebbers is Mauritius ook een aanrader. In de lagune van Mauritius is het onderwaterleven al indrukwekkend. Buiten de lagune vind je mooie duikplekken en is de kans groot dat je schildpadden, roggen, murenen en nog veel meer tegenkomt tijdens het duiken. Aan de westkust van het eiland vind je de mooiste duiklocaties en heb je keuze uit vele PADI-duikscholen.

Zonder duikbrevet kun je zeker duiken in Mauritius, maar voor de meest unieke duikplekken heb je een openwaterbrevet of zelfs een advanced brevet nodig.

Wat te doen op Mauritius - duiken

Dive site: Confetti Bay #1 en #2, Mauritius 

6. Ga chillen op een Catamaran

Een boottour op een catamaran mag je niet missen tijdens je vakantie in Mauritius. Het is misschien wel een van de leukste toeristische activiteiten. Je moet het eiland tijdens je vakantie zeker een keer vanaf het water hebben gezien!

Je hebt veel opties voor wat je tijdens de tour kunt doen, maar de mooiste ervaring is een combinatie waarbij je zowel de GRSE-waterval als Île aux Cerfs bezoekt. Onderweg kun je op zoek gaan naar dolfijnen en snorkelen! Bij de GRSE-waterval krijg je het gevoel in de jungle te zijn, terwijl je daarna naar Île aux Cerfs vaart, dat bekendstaat als een van de mooiste stranden van Mauritius.

Boek jouw Catamaran tour

Wat te doen op Mauritius - Catamaran

Île aux Cerfs, Mauritius

7. Bezoek Chamarel 7 Coloured Earth Geopark

Chamarel is een plek vlak bij Le Morne waar je omringd wordt door de prachtige natuur die het eiland te bieden heeft. Chamarel heeft daarom een natuurpark: het Chamarel 7 Coloured Earth Geopark. Waar je meerdere bijzondere bezienswaardigheden kunt ontdekken, zoals de Chamarel-waterval, de hoogste waterval van Mauritius, en de Seven Coloured Earths. In het park zijn er meerdere uitzichtpunten naar deze waterval.

De Seven Coloured Earths is een van de iconische natuurfenomenen van Mauritius. Wist je dat de zeven verschillende kleuren nooit mengen? Binnen een paar uur liggen de kleuren allemaal weer bij elkaar. Dit maakt het super uniek om te zien!

Haal je ticket voor Chamarel 7 Coloured Earth Geopark

Wat te doen op Mauritius - Chamarel

Chamarel 7 Coloured Earth Geopark, Chamarel, Mauritius

8. Prachtig uitzicht bij het rode kerkje: Cap Malheureux

Een van de meest iconische bezienswaardigheden in het noorden van Mauritius is Cap Malheureux. Dit bijzondere kerkje op het noordelijke puntje van het eiland heeft een opvallend rood dak. Het heeft een prachtig uitzicht over de Indische Oceaan met het eiland Gunner’s Quoin op de achtergrond.

Wat te doen op Mauritius - Cap Malheureux

Cap Malheureux, Mauritius

9. Hike langs de Seven Cascades

De Seven Cascades-hike, ook wel bekend als Tamarind Falls, is een geweldige hike. Ook is deze fysiek niet heel zwaar. Tijdens deze hike loop je langs en onder zeven watervallen door terwijl je door een kloof wandelt. Elke waterval is anders van grootte. Je kunt kiezen tussen een korte en een lange route. De lange route biedt niet per se veel extra's ten opzichte van de korte route, waardoor de korte route een aanrader is! Er is ook de mogelijkheid om een duik te nemen, wat heerlijk is op een warme dag.

Tip! Gidsen verstoppen de ingang naar het pad door takken bij de ingang te leggen, zodat je zonder gids moeilijk de ingang kan vinden. Je kunt langs de weg parkeren, waar gidsen rondlopen en vragen of je een gids zoekt. Deze hike is goed te doen zonder gids. Waardoor het zeker geen must is en je wat geld bespaard!

Wat te doen op Mauritius - seven cascades

Seven Cascades (Tamarind Falls) hike trail, Mauritius 

10. Wandel door de botanische tuinen van Pamplemousses

Het bezoeken van een botanische tuin op Mauritius is een echte aanrader als je wilt genieten van de natuur, maar niet wilt hiken. Als je door de Sir Seewoosagur Ramgoolam Botanical Garden in Pamplemousses wandelt, zie je prachtige mangrovebomen, gigantische schildpadden, leliebladeren, unieke palmbomen en nog veel meer. Je kunt de tuin gemakkelijk bereiken met de auto, en entreetickets zijn verkrijgbaar bij de ingang.

Wat te doen op Mauritius - botanische tuin van Pamplemousses

Sir Seewoosagur Ramgoolam Botanical Garden, Pamplemousse, Mauritius

Vakantie tips voor Mauritius

Niet iedereen kent het eiland Mauritius, maar het is echt een droombestemming. Daarom hebben wij enkele tips voor jouw vakantie naar Mauritius op een rijtje gezet!

  1. Je hoeft geen visum te regelen; alleen een gezondheidsverklaring is nodig. Je ontvangt een link naar het verklaringformulier op het vliegveld wanneer je vertrekt.
  2. Huur een auto. De wegen op Mauritius zijn goed, maar er zijn weinig looppaden, waardoor je veel beter kunt gaan en staan waar je wilt met de auto. Houd er rekening mee dat ze links rijden.
  3. Op Mauritius betalen ze met de Mauritiaanse Rupee. Wissel van koers op het vliegveld, daar krijg je vaak de beste koers. 
  4. Voor je vakantie naar Mauritius zijn geen vaccinaties nodig.
  5. Het weer is het hele jaar door aangenaam op Mauritius, maar de beste reistijd is november. Het is dan niet te warm en je hebt geen last van de winterse nadelen. In de winter (juli en augustus) kan het erg winderig en regenachtig zijn, terwijl het in de zomer (januari en februari) heel warm kan zijn.
  6. Mauritius is een veilig eiland. De bevolking is zeer vriendelijk en helpt je graag. Het grootste gevaar op Mauritius is de zon. Met de hoge UV-index in de zomer heb je minimaal factor 50 nodig.
  7. Ze spreken Frans op Mauritius, maar hun Engels is ook goed. Je kunt je gemakkelijk redden met alleen Engels, maar een paar woordjes Frans worden zeker gewaardeerd
  8. Er is geen uitgebreide fooi-cultuur op het eiland. Wanneer je een fooi geeft, wordt dit zeer gewaardeerd en bedanken de mensen je. Een fooi van tussen de 10 en 20% is gebruikelijk.

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. wat te doen op mauritius
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.