Header afbeelding

Ontdekkingstocht langs de Egeïsche kust van Turkije

Op persreis met Corendon

Turkije, een land van cultuur, geschiedenis en prachtige landschappen, bood ons een onvergetelijke ervaring tijdens onze recente persreis langs de Egeïsche kust. Gedurende vijf dagen verkenden we de betoverende steden Izmir, Kusadasi, en de omliggende gebieden, waarbij we verbleven in het luxe 5* ultra all inclusive Palm Wings hotel nabij Kusadasi en het stijlvolle luxe 5* ultra all inclusive Anda Barut in Didim.

Bekijk alle vakanties aan de Egeïsche kust

Dag 1: Aankomst in Izmir

Onze reis begon met een vroege vlucht van Amsterdam naar Izmir. Bij aankomst werden we hartelijk verwelkomd en naar het Palm Wings hotel gebracht, gelegen aan de serene kustlijn van Kusadasi. Na het inchecken genoten we van een uitgebreid diner in het buffetrestaurant van het hotel, waar we kennismaakten met de heerlijke Turkse keuken. Het hotel heeft een prachtig uitzicht over de kust, waar je getrakteerd wordt op een prachtige ondergaande zon. Het hotel ligt direct aan het privéstrand, een zwembad met glijbanen en 24/7 drankjes. Wij hadden het geluk om in de swim-up kamers te verblijven.

Dag 2: Verkenning van Izmir

De volgende ochtend begon met een smakelijk ontbijt, gevolgd door een bezoek aan het bruisende centrum van Izmir. De stad combineert moderne invloeden met een rijke geschiedenis, wat zichtbaar is in de architectuur en de levendige markten. We genoten van een heerlijke lunch in een lokaal restaurant en hadden de middag vrij om te ontspannen en content te creëren rondom het hotel. De dag werd afgesloten met een diner bij İstanköy Balıkçısı, waar we genoten van verse visgerechten.

Dag 3: Historisch Efeze en wijnproeverij

Op de derde dag van onze reis stonden we vroeg op om naar de oude stad Efeze te gaan. Deze indrukwekkende archeologische site bracht ons terug naar de Romeinse tijd met zijn goed bewaarde ruïnes en de wereldberoemde bibliotheek van Celsus. Na een leerzame ochtend genoten we van een wijnproeverij in het charmante dorpje Kirazlı. De dag werd afgesloten met een ontspannen wandeling door het centrum van Kusadasi en een diner in het à la carte restaurant van ons hotel.

Dag 4: Bafa meer en Didim

Op de vierde dag checkten we uit bij Palm Wings Hotel en vertrokken naar het Bafameer. Hier maakten we een prachtige wandeling door de oude stad Heraklia, vol historische overblijfselen.

Na een lunch in Kapikiri vervolgden we onze reis naar Didim, waar we incheckten bij het luxe 5* ultra all inclusive Anda Barut hotel. Een spa-behandeling in het hotel zorgde voor de perfecte afsluiting van een drukke dag. Het diner in het Mansion Ala Carte Restaurant was een culinaire hoogtepunt met verfijnde gerechten. De gerechten waren van een zeer hoog niveau, een stuk beter dan de meeste echt goede restaurants! Erg bijzonder om een all inclusive hotel met zo’n goed ala carte restaurant te hebben. Het was echt een feestje om in dit hotel te verblijven, deze heeft ons enorm verrast. Het hotel is spiksplinternieuw, ligt direct aan het strand. Het heeft een heel uitgebreid Aquapark met glijbanen inclusief de gave Cobra glijbaan. Er zijn talloze activiteiten voor jong en oud, en de gym is groter dan de gemiddelde fitness in Nederland. Het hotel bestaat uit een familie zone, community zone en een adult zone. Perfect afgestemd dus op jouw gezinssituatie. 

Dag 5: Bodrum en terugreis

Onze laatste dag begon met een ontbijt in het gigantisch goed gevulde ontbijtbuffet. Zo’n goed buffetrestaurant, met zo veel verse producten. Van Turks fruit (ja ja), tot verse gebakjes, en alle soorten vis, vlees en salades die je kan bedenken.

Nadat we (helaas!) moesten uitchecken uit het Anda Barut hotel, brachten we de dag door in Bodrum, een stad vol charme en levendige markten. Na een lunch in het Armonia Holiday Village hadden we vrije tijd om de stad verder te verkennen. Tegen de avond vertrokken we naar de luchthaven van Bodrum voor onze terugvlucht naar Amsterdam.

Deze persreis gaf een inkijkje in de Egeïsche kust van Turkije. Deze combineert historische bezienswaardigheden met moderne luxe. Het was een perfecte mix van cultuur, ontspanning en avontuur, die absoluut naar meer smaakt!

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. ontdekkingstocht langs de egeische kust van turkije
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.