Header afbeelding

De leukste bestemmingen in Italie

Vlieg met Transavia

Italië is een van de meest geliefde vakantielanden ter wereld, en dat is niet zonder reden. Van historische steden en culturele bezienswaardigheden tot idyllische stranden en prachtige eilanden, Italië biedt een schat aan mogelijkheden voor elke reiziger. Met Transavia kun je voordelig naar enkele van de mooiste bestemmingen in Italië vliegen. In deze blog nemen we je mee naar negen prachtige Italiaanse bestemmingen die je met Transavia kunt bezoeken.

Vind goedkope vliegtickets naar Italië

Top 9 leukste bestemmingen in Italie 

1. Bari

Bari is een levendige havenstad in de regio Puglia, in het zuidoosten van Italië. Deze authentieke Italiaanse stad aan de Adriatische Zee combineert het beste van twee werelden: charmante historische bezienswaardigheden en een ontspannen mediterrane sfeer. Bari is de perfecte uitvalsbasis voor een ontdekkingstocht door het prachtige Puglia, met zijn witte dorpjes en olijfboomgaarden.

Top 3 bezienswaardigheden en activiteiten:

  1. Basilica di San Nicola – Een indrukwekkende Romaanse basiliek, gewijd aan de heilige Nicolaas, die ook bekendstaat als Sinterklaas.
  2. Castello Normanno-Svevo – Een imposant middeleeuws kasteel met uitzicht op de zee, waar je door eeuwenoude gangen kunt wandelen.
  3. Bari Vecchia – Het historische oude centrum, met smalle straatjes vol traditionele huizen en gezellige restaurants.

2. Bergamo

Bergamo is een charmante stad in het noorden van Italië, gelegen vlakbij de Alpen. De stad is verdeeld in twee delen: de Città Alta (het hoger gelegen, historische deel) en de Città Bassa (het moderne deel). Bergamo staat bekend om zijn prachtige middeleeuwse architectuur en het adembenemende uitzicht over het omringende landschap.

Top 3 bezienswaardigheden en activiteiten:

  1. Piazza Vecchia – Het hart van het oude centrum, met prachtige paleizen en de indrukwekkende klokkentoren.
  2. Basilica di Santa Maria Maggiore – Een prachtige basiliek met een rijk versierd interieur en indrukwekkende fresco's.
  3. Rocca di Bergamo – Een historisch fort met een panoramisch uitzicht over de stad en de omliggende bergen.

3. Catania (Sicilië)

Catania is een levendige stad aan de oostkust van het eiland Sicilië, aan de voet van de indrukwekkende vulkaan Etna. De stad staat bekend om haar barokke architectuur en bruisende markten. Vanuit Catania kun je ook gemakkelijk de rest van Sicilië verkennen, waaronder het charmante Taormina en de archeologische schatten van Syracuse.

Top 3 bezienswaardigheden en activiteiten:

  1. Piazza del Duomo – Het centrale plein van Catania met de prachtige kathedraal en de iconische olifantenfontein.
  2. Vulkaan Etna – Maak een excursie naar een van de meest actieve vulkanen ter wereld en geniet van een spectaculair uitzicht.
  3. Teatro Romano – Een goed bewaard gebleven Romeins theater midden in de stad, dat teruggaat tot de 2e eeuw.

4. Rome

Rome, de eeuwige stad, is een van de meest iconische bestemmingen ter wereld. De stad ademt geschiedenis, met imposante ruïnes, renaissancekunst en levendige pleinen. Of je nu langs het Colosseum wandelt, een wens doet bij de Trevifontein of geniet van een espresso op een van de vele terrasjes, Rome biedt eindeloze mogelijkheden voor cultuur- en geschiedenisliefhebbers.

Top 3 bezienswaardigheden en activiteiten:

  1. Colosseum – Het grootste amfitheater ooit gebouwd, waar gladiatoren ooit vochten voor hun leven.
  2. Vaticaanstad – Bezoek het kleinste land ter wereld en bewonder de Sint-Pietersbasiliek en de Sixtijnse Kapel met de wereldberoemde fresco’s van Michelangelo.
  3. Pantheon – Een indrukwekkende tempel die al meer dan 2000 jaar overeind staat en een van de best bewaarde Romeinse gebouwen is.

5. Verona

Verona, de stad van Romeo en Julia, staat bekend om zijn romantische sfeer en prachtige architectuur. De stad ligt aan de rivier de Adige en biedt een mix van Romeinse overblijfselen, middeleeuwse kastelen en sfeervolle pleinen. Verona is ook de ideale plek voor liefhebbers van opera, met de beroemde opera-uitvoeringen in de oude Arena di Verona.

Top 3 bezienswaardigheden en activiteiten:

  1. Arena di Verona – Een enorm Romeins amfitheater waar je in de zomer prachtige operavoorstellingen kunt bijwonen.
  2. Casa di Giulietta – Het beroemde balkon van Julia, waar je de romantiek van Shakespeare's verhaal kunt voelen.
  3. Piazza delle Erbe – Een levendig plein omgeven door historische gebouwen en gezellige cafés, ideaal voor een aperitief.

6. Napels

Napels is een bruisende en chaotische stad in Zuid-Italië, beroemd om zijn rijke geschiedenis, levendige sfeer en heerlijke keuken. Deze stad is de geboorteplaats van de pizza en ligt in de schaduw van de Vesuvius, een van de meest beruchte vulkanen ter wereld. Napels is ook de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan Pompeï en de Amalfikust.

Top 3 bezienswaardigheden en activiteiten:

  1. Pompeï – De wereldberoemde archeologische site waar je de overblijfselen van een Romeinse stad kunt verkennen die werd verwoest door een uitbarsting van de Vesuvius.
  2. Castel dell'Ovo – Een prachtig kasteel aan de kust, dat een schitterend uitzicht biedt over de baai van Napels.
  3. Spaccanapoli – De beroemde straat die dwars door het historische centrum van Napels loopt, vol met winkels, kerken en eetkraampjes.

7. Pisa

Pisa is vooral bekend vanwege zijn wereldberoemde scheve toren, maar de stad heeft zoveel meer te bieden. Pisa ligt in het hart van Toscane en is de ideale plek om het platteland en de nabijgelegen steden zoals Florence en Lucca te verkennen. De stad zelf heeft prachtige pleinen, middeleeuwse architectuur en een gezellige sfeer.

Top 3 bezienswaardigheden en activiteiten:

  1. Toren van Pisa – De wereldberoemde scheve toren op het Piazza dei Miracoli, een van de meest iconische bezienswaardigheden van Italië.
  2. Campo dei Miracoli – Het Plein van de Wonderen, waar je naast de toren ook de prachtige kathedraal en doopkapel kunt bewonderen.
  3. Arno-rivier – Maak een ontspannen wandeling langs de oevers van de Arno en bewonder de historische bruggen en gebouwen.

8. Olbia (Sardinië)

Olbia is een charmante stad op het eiland Sardinië en de toegangspoort tot enkele van de mooiste stranden van Italië. De stad zelf heeft een ontspannen sfeer, met gezellige pleinen, leuke winkels en een prachtige haven. Olbia is de perfecte uitvalsbasis voor het verkennen van de beroemde Costa Smeralda, een van de meest exclusieve kustgebieden van Europa.

Top 3 bezienswaardigheden en activiteiten:

  1. Costa Smeralda – Een prachtige kustlijn met kristalhelder water en luxe resorts, ideaal voor strandliefhebbers en watersporters.
  2. Tavolara-eiland – Maak een boottocht naar dit spectaculaire eiland met witte zandstranden en steile kliffen.
  3. Archeologisch Museum van Olbia – Ontdek de geschiedenis van de stad en het eiland, van de Nuraghe-cultuur tot de Romeinse tijd.

9. Milaan

Milaan, de modehoofdstad van de wereld, is een bruisende metropool waar mode, design en cultuur samenkomen. Naast de chique winkels en designerboetieks biedt Milaan ook een rijke geschiedenis, met indrukwekkende bezienswaardigheden zoals de Duomo en het Laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci. Het is ook de ideale bestemming voor kunst- en cultuurliefhebbers.

Top 3 bezienswaardigheden en activiteiten:

  1. Duomo di Milano – Een van de grootste en meest indrukwekkende gotische kathedralen ter wereld, met een spectaculair uitzicht vanaf het dak.
  2. Het Laatste Avondmaal – Bewonder het wereldberoemde meesterwerk van Leonardo da Vinci in het klooster van Santa Maria delle Grazie.
  3. Galleria Vittorio Emanuele II – Een luxe winkelgalerij vol designerwinkels en stijlvolle cafés, gelegen naast de Duomo.

Italië heeft voor elke reiziger iets te bieden, van historische steden vol cultuur tot idyllische eilanden met kristalheldere zeeën. Met Transavia kun je naar al deze prachtige bestemmingen vliegen en genieten van alles wat dit veelzijdige land te bieden heeft. Boek je vlucht en ontdek zelf de magie van Italië!

  1. Home
  2. blog
  3. leukste bestemmingen italie transavia
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.