Header afbeelding

De leukste bestemmingen in Griekenland

Vlieg met Transavia

Griekenland is een van de populairste vakantiebestemmingen in Europa, en met zijn rijke cultuur, eeuwenoude geschiedenis en adembenemende natuur is het niet moeilijk te begrijpen waarom.

Met Transavia kun je eenvoudig en voordelig naar enkele van de mooiste Griekse steden en eilanden vliegen. Of je nu op zoek bent naar een stedentrip vol geschiedenis of wilt ontspannen op de idyllische stranden van de Griekse eilanden, er is voor iedereen een perfecte bestemming.

In deze blog bespreken we de leukste Griekse steden en eilanden waar je met Transavia naar toe kunt vliegen.

Vind goedkope vliegtickets naar Griekenland

Griekse steden

Athene

Als de hoofdstad van Griekenland is Athene een must-visit voor liefhebbers van geschiedenis en cultuur. De stad biedt een fascinerende mix van oude monumenten, moderne wijken en een levendige sfeer. Athene is ook de ideale uitvalsbasis voor een stedentrip in combinatie met een bezoek aan de omliggende eilanden.

Top 3 bezienswaardigheden en activiteiten:

  1. Akropolis – Het iconische oude fort dat boven de stad uittorent en een adembenemend uitzicht biedt over Athene.
  2. Nationaal Archeologisch Museum – Een van de belangrijkste musea ter wereld met een indrukwekkende collectie Griekse kunst en antiquiteiten.
  3. Plaka-wijk – Een charmante, historische wijk vol smalle straatjes, gezellige tavernes en winkels.

Thessaloniki

Thessaloniki is de tweede stad van Griekenland en staat bekend om zijn rijke geschiedenis, bruisende studentenleven en levendige sfeer. De stad combineert oud en nieuw op een unieke manier, met Byzantijnse kerken, Ottomaanse gebouwen en hippe wijken vol cafés en bars.

Top 3 bezienswaardigheden en activiteiten:

  1. Witte Toren – Het symbool van de stad en een plek waar je meer te weten komt over de geschiedenis van Thessaloniki.
  2. Archeologisch Museum van Thessaloniki – Een fascinerende verzameling van oude artefacten uit de Griekse oudheid.
  3. Ano Poli – De bovenstad van Thessaloniki, waar je kunt genieten van smalle straatjes, traditionele huizen en een prachtig uitzicht over de stad.

Griekenland Thessaloniki white tower

Griekse eilanden

Kreta

Kreta, het grootste eiland van Griekenland, heeft alles wat je zoekt in een vakantie. Van de rijke geschiedenis en archeologische sites tot prachtige stranden en sfeervolle dorpjes, Kreta biedt een breed scala aan activiteiten voor elk type reiziger.

Top 3 bezienswaardigheden en activiteiten:

  1. Knossos – De meest beroemde archeologische site van Kreta, waar je de overblijfselen van het oude Minoïsche paleis kunt bewonderen.
  2. Samariakloof – Een van de langste kloven van Europa, perfect voor een avontuurlijke wandeling door een indrukwekkend landschap.
  3. Elafonissi-strand – Een paradijselijk strand met wit zand en helderblauw water, ideaal voor een ontspannen dag.

Kefalonia

Kefalonia is een van de meest ongerepte eilanden van de Ionische Zee, met dramatische landschappen, groene bergen en prachtige stranden. Dit eiland is perfect voor natuurliefhebbers en rustzoekers die willen genieten van adembenemende uitzichten en charmante dorpjes.

Top 3 bezienswaardigheden en activiteiten:

  1. Myrtos-strand – Een van de mooiste stranden van Griekenland, omgeven door steile kliffen en kristalhelder water.
  2. Melissani-grot – Een magische ondergrondse grot met een prachtig ondergronds meer.
  3. Drogarati-grot – Een indrukwekkende kalksteengrot met spectaculaire stalactieten en stalagmieten.

Corfu

Corfu, een groen en vruchtbaar eiland in de Ionische Zee, staat bekend om zijn Venetiaanse invloeden en weelderige natuur. Het eiland combineert prachtige stranden met een rijke geschiedenis, wat het de perfecte bestemming maakt voor zowel zonliefhebbers als cultuurzoekers.

Top 3 bezienswaardigheden en activiteiten:

  1. Corfu-stad – Het historische centrum van Corfu, dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat, met smalle straatjes en Venetiaanse architectuur.
  2. Paleis van Achilleion – Een prachtig paleis dat ooit toebehoorde aan keizerin Elisabeth van Oostenrijk, ook wel bekend als Sisi.
  3. Paleokastritsa-strand – Een van de mooiste baaien van het eiland, ideaal voor zwemmen en snorkelen.

Kos

Kos is een van de populairste vakantiebestemmingen in de Egeïsche Zee, bekend om zijn lange zandstranden en levendige sfeer. Het eiland biedt een ideale mix van cultuur, strand en gezelligheid, waardoor het perfect is voor zowel een ontspannende als actieve vakantie.

Top 3 bezienswaardigheden en activiteiten:

  1. Oude Agora – De indrukwekkende overblijfselen van het oude centrum van Kos, vol met tempels en marktplaatsen.
  2. Therma-strand – Een uniek strand met natuurlijke warmwaterbronnen, ideaal om te ontspannen.
  3. Asklepieion – Een historisch heiligdom gewijd aan de god van de geneeskunde, met een prachtig uitzicht over het eiland.

Rhodos

Rhodos, het grootste eiland van de Dodekanesos, combineert een rijke geschiedenis met prachtige stranden en een bruisend nachtleven. Het eiland is beroemd om zijn oude stad, die tot de best bewaarde middeleeuwse steden van Europa behoort.

Top 3 bezienswaardigheden en activiteiten:

  1. Oude Stad van Rhodos – Een prachtig bewaard gebleven middeleeuwse stad, met smalle straatjes en imposante stadsmuren.
  2. Paleis van de Grootmeesters – Een indrukwekkend kasteel uit de tijd van de kruisvaarders, dat nu een museum is.
  3. Lindos – Een pittoresk dorp met een indrukwekkende Akropolis en een prachtig strand.

Santorini

Santorini is misschien wel het meest iconische eiland van Griekenland, met zijn witgekalkte huizen, blauwe koepeldaken en spectaculaire zonsondergangen. Dit eiland, ontstaan door een vulkanische uitbarsting, biedt dramatische uitzichten en een romantische sfeer.

Top 3 bezienswaardigheden en activiteiten:

  1. Oia – Het beroemde dorp met de mooiste zonsondergangen ter wereld.
  2. Vulkaanwandeling – Een tocht naar de nog actieve vulkaan op het eiland Nea Kameni.
  3. Rode Strand – Een uniek strand met rood vulkanisch zand en indrukwekkende kliffen.

Zakynthos

Zakynthos, gelegen in de Ionische Zee, staat bekend om zijn prachtige stranden en kristalhelder water. Het eiland trekt vooral natuurliefhebbers en strandgangers aan, maar biedt ook volop mogelijkheden voor avontuur en verkenning.

Top 3 bezienswaardigheden en activiteiten:

  1. Navagio-strand – Een afgelegen strand met een iconisch scheepswrak, een van de meest gefotografeerde plekken in Griekenland.
  2. Blauwe Grotten – Een spectaculair natuurfenomeen waar je met een boot door helderblauw water kunt varen.
  3. Caretta caretta schildpadden spotten – Ga op zoek naar de bedreigde zeeschildpadden die rond Zakynthos zwemmen.

Samos

Samos is een groen en bergachtig eiland in de Egeïsche Zee, bekend om zijn wijngaarden, pittoreske dorpjes en prachtige stranden. Het eiland is ook de geboorteplaats van de beroemde filosoof Pythagoras en trekt geschiedenis- en natuurliefhebbers aan.

Top 3 bezienswaardigheden en activiteiten:

  1. Heraion van Samos – Een van de belangrijkste tempels van het oude Griekenland, gewijd aan de godin Hera.
  2. Pythagorion – Een charmant havenstadje en UNESCO Werelderfgoed, genoemd naar de beroemde wiskundige Pythagoras.
  3. Potami-watervallen – Een prachtige waterval in het binnenland van het eiland, ideaal voor een avontuurlijke wandeling.

Met zoveel prachtige bestemmingen in Griekenland om uit te kiezen, biedt Transavia je de mogelijkheid om je perfecte vakantie te beleven. Of je nu kiest voor een culturele stedentrip of een ontspannen verblijf op een van de idyllische eilanden, Griekenland zal je nooit teleurstellen. Boek vandaag nog je vlucht en ontdek al het moois dat dit veelzijdige land te bieden heeft!

  1. Home
  2. blog
  3. leukste bestemmingen griekenland transavia
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.