In september had ik de kans om voor mijn werk een reis naar India te maken. Hier zei ik natuurlijk geen nee tegen! Voor mijn werkreis zou ik New Delhi, Chennai en Bangalore bezoeken samen met een collega. Een werkreis is meestal helemaal volgepland en erg druk. Vaak zie je weinig van het land, maar we hadden één vrije dag in New Delhi. In deze blog neem ik je mee om het uiterste te halen uit één vrije dag in de hoofdstad van India!
De dag begon met een heerlijk ontbijt in het hotel. Wij verbleven in het JW Marriot hotel. Ik kan dit hotel erg aanraden. Het hotel ligt tussen het vliegveld en de stad in. Dit is erg handig, omdat het verkeer in New Delhi verschrikkelijk is. Zo kun je makkelijk terug om je vliegtuig te halen. Wij hadden op deze dag een privéchauffeur van een leverancier, dus ik kan helaas geen vervoer tips geven in deze stad. Wel zijn er veel taxi's en riksja's aanwezig en heeft de stad een groot metro netwerk.
In september kan het nog erg heet zijn in New Delhi. Deze dag was het rond de 35 graden. Let wel op de kleding die je draagt. In India is het normaal om verschillende delen van je lichaam, bijvoorbeeld je schouders, te bedekken. Dit geldt voornamelijk voor vrouwen.
Qutub Minar India
Onze eerste stop van de dag was Qutub Minar. Dit is een rode zandstenen toren van 72,5 meter hoog. De toren werd gebouwd van 1193 tot 1368. Je kunt heel goed de verschillende architectonische stijlen zien, omdat de bouw lang heeft geduurd. Door UNESCO werd de toren en de erbij behorende monumenten in 1993 tot werelderfgoed verklaard. Om de toren en het bijbehorende archeologische gebied te bezoeken moet je een toegangskaartje kopen. Laat je niet afschrikken door de enorm lange rij. Er is namelijk een tweede loket 'foreigners' waar toeristen hun kaartje kunnen kopen. Hier betaal je makkelijk vijf tot tien keer zoveel als de locals, maar dan hoef je niet in de rij staan, plus de prijs is voor westerse begrippen nog heel goed te doen.

De toren is erg imposant en prachtig om naar te kijken. De toren heeft verschillende lagen, elk in een andere stijl. De toren zit vol verschillende details en kleurtinten. Vanaf de toren kun je verder lopen naar het omliggende gebied. Er bevinden zich hier onder andere twee moskeeën waarvan er één van de twee de oudste is in Noord India. Je kunt een mooie wandeling maken in dit gebied en je ogen uitkijken naar de prachtige architectuur. Het muntje wat je hebt gekregen als toegang, moet je bij de uitgang weer inleveren, dus bewaar deze goed!

India Gate
Onze volgende stop was de Delhi Haat, een markt waar je mooie souvenirs kunt kopen. Onderweg ernaartoe reden we langs de India Gate, waar we snel een pitstop hebben gemaakt. De India Gate is een triomfboog. De boog is geïnspireerd op de Arc de Triomphe in Parijs. Het monument herinnert aan de soldaten uit Brits-Indie die in de Eerste Wereldoorlog voor het Britse Rijk zijn gestorven. De boog is erg mooi, en mocht je erlangs komen dan zou ik zeker even uitstappen.

Delhi Haat
De Delhi Haat is een door de overheid georganiseerde markt waar typische Indiase spulletjes worden verkocht. De markt is erg handig als je niet veel tijd hebt en toch graag een paar souvenirs wilt scoren voor thuis. Hier kocht ik sieraden, olifanten beeldjes, mooie tekeningen en een leren tas. Wij hadden een Indiase begeleider mee op deze dag, wat erg handig was. Zij onderhandelde voor ons. Ik vond dit echt een must, omdat de prijzen vertienvoudigen als ze een westerse toerist zien!
Ik dacht eerst dat ik het jammer zou vinden om deze markt te bezoeken, omdat we zo weinig tijd hadden om de stad te kunnen zien. Nu ik erop terugkijk heb ik geen spijt, omdat de souvenirs een leuk aandenken zijn!
Red Fort
De laatste stop van de dag was het Rode Fort. Het Rode Fort is één van de meest bekende bezienswaardigheden in Delhi, en maakt deel uit van de Werelderfgoedlijsten van UNESCO. Het Rode Fort staat in Old Delhi en dankt zijn naam aan de enorme muren van rode zandsteen. De muren werden in de 17e eeuw gebouwd tijdens de regering van de Mogolkeizer van India om indringers buiten te houden. Deze keizer is ook de bouwer van de beroemde Taj Mahal. De Taj Mahal hebben we helaas niet kunnen bezoeken, maar deze is slechts drie uurtjes gelegen van New Delhi. Als je een extra dag hebt in deze stad, zou ik zeker de Taj Mahal bezoeken!
Bij het Rode Fort moet je tevens een toegangskaartje kopen. Loop ook hier langs de rij om naar het speciale loket voor toeristen te gaan. Voordat je naar binnen mag, word je eerst gefouilleerd. Loop opnieuw voorbij de lange rij, omdat mannen en vrouwen bij de ingang worden gescheiden en apart worden gefouilleerd. Dit scheelt weer wachten! Wanneer je door de grote poort naar binnen gaat, zie je een overdekte bazaar waar eens een markt was waar artikelen als zijde en juwelen werden verkocht aan mensen uit de rijke kringen. Tegenwoordig is de bazaar gevuld met straathandelaren die souvenirs verkopen.

Je kunt een paar uur uittrekken voor je bezoek aan het Rode Fort, want het is erg groot. Het enorme bouwwerk bevindt zich op meer dan 100 hectare grond binnen een muur van 2,4 kilometer lang. Het fort bestaat uit gebouwen met bloemdecoraties, koepels en kunstvormen die het hoogtepunt van de Mogol-architectuur vertegenwoordigen. In één van de gebouwen kun je dezelfde stenen met bloemdecoraties vinden als de Taj Mahal.
De wandeling is erg leuk om te doen en je zal je ogen uitkijken naar prachtige architectuur, kleurrijke mensen en prachtige decoraties. Zelf ben je ook een trekpleister als westerse toerist. Iedereen wil met je op de foto!
Ik kijk terug op een prachtige kleine reis door India. Ik had nooit gedacht dit land te bezoeken, maar nu ik een voorproefje heb gehad, kan ik niet wachten om dit land nog een keer te bezoeken! De mensen zijn gastvrij en de Noord-Indiase keuken is ontzettend lekker! Met nadruk op Noord-Indiaas, omdat in Zuid-India het eten heel anders is. Proef vooral de Butter Chicken met allerlei verschillende soorten roti!
