Header afbeelding

Een bezoekje aan Ao Nang

Ao Nang, een charmante kustplaats in Krabi, is de perfecte bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar een mix van ontspanning en avontuur. Deze tropische plek staat bekend om haar adembenemende stranden, indrukwekkende kalksteenrotsen en een bruisend nachtleven. Of je nu houdt van zonnebaden, snorkelen, of het verkennen van de lokale cultuur – Ao Nang heeft voor ieder wat wils.

Check de goedkoopste vluchten naar Thailand

Zon, zee en strand

De meeste reizigers komen naar Ao Nang om te genieten van de prachtige stranden. Ao Nang Beach zelf is een populaire plek, waar je kunt ontspannen met een goed boek of simpelweg kunt genieten van het uitzicht op de heldere Andamanse Zee. 

De zonsondergangen hier zijn fenomenaal, met de lucht die oplicht in tinten oranje, roze en paars. Dit is hét moment om je camera tevoorschijn te halen en een prachtig kiekje te maken. 

Voor de ultieme strandervaring kun je ook een boottrip maken naar de nabijgelegen eilanden, zoals Railay Beach, waar het water nog helderder is en de stranden iets rustiger.

Ao Nang

Thaise cuisine

Een van de grootste hoogtepunten van elke reis naar Thailand is natuurlijk het eten, en Ao Nang stelt op dat vlak zeker niet teleur. Overal langs de hoofdstraat en aan het strand vind je talloze restaurantjes waar je kunt genieten van zowel de Thaise als internationale keuken. 

Probeer zeker de klassieke Pad Thai, een gerecht van rijstnoedels met een mix van groenten, tofu of garnalen, op smaak gebracht met vissaus en limoen. Voor degenen die van pittig eten houden, zijn de curry's een aanrader. Of het nu een groene curry of massaman curry is, de rijke smaak van kokosmelk en kruiden maakt elke hap een avontuur.

En als je het aandurft, probeer dan eens een lokale marktkraam voor een authentieke streetfood ervaring. Hier vind je vaak heerlijke hapjes zoals saté, loempia's of zelfs gefrituurde insecten, voor de avontuurlijke eter!

Thais eten

Ladyboy cabaret

Een van de meest verrassende avondactiviteiten in Ao Nang is zonder twijfel een bezoek aan een Ladyboy cabaret. Deze shows staan bekend om hun extravagante outfits, flitsende choreografieën en de charismatische optredens van de artiesten. In de "Blue Dragon", gelegen in het hart van het uitgaansdistrict van Ao Nang, kun je genieten van zo’n show.

De cabaretvoorstellingen in Ao Nang zijn een mix van comedy, dans en muziek, waarin de artiesten klassieke popnummers lip-syncen en met flair het publiek weten te entertainen. Het is een leuke en soms hilarische ervaring, perfect voor een avondje uit met vrienden. 

De show zelf is zeer toegankelijk en geschikt voor bijna alle leeftijden, hoewel sommige grappen en acts wel iets gewaagder kunnen zijn. Na afloop van de show kun je vaak ook nog even op de foto met de artiesten. Houd er wel rekening mee dat hiervoor vaak een kleine vergoeding wordt gevraagd – een leuke souvenir als je het vraagt.

Het bruisende nachtleven van Ao Nang

Ao Nang mag dan een relatief kleine plaats zijn, maar het nachtleven is er levendig en divers. Of je nu zin hebt in een rustige cocktailbar met uitzicht op zee of een nacht vol dansen, het kan hier allemaal. Langs de boulevard vind je tal van bars en restaurants waar je de avond ontspannen kunt beginnen met een cocktail in de hand. De prijzen zijn verrassend betaalbaar – een Mojito voor nog geen drie euro is geen uitzondering!

Heb je na een paar drankjes zin om te dansen, dan zijn er verschillende clubs te vinden. Voor wie het liever wat rustiger aan doet, zijn er ook genoeg strandbars waar je met je voeten in het zand kunt genieten van een drankje terwijl je luistert naar live muziek of het geluid van de golven.

Verkenningstochten naar de eilanden

Ao Nang is ook de ideale uitvalsbasis om enkele van de mooiste eilanden van Thailand te verkennen. Koh Phi Phi, dat bekend is geworden door de film The Beach, ligt op slechts een korte boottocht verwijderd en is een must-visit voor elke reiziger in deze regio. De iconische kliffen en het kristalheldere water maken het een paradijs voor snorkelaars en duikers. Voor wie minder van avontuur houdt, is er altijd de mogelijkheid om simpelweg te relaxen op een van de schitterende stranden.

Andere eilanden die zeker een bezoek waard zijn, zijn Koh Hong en Koh Poda. Beide eilanden staan bekend om hun witte zandstranden en kalme, azuurblauwe wateren. Deze eilanden zijn vaak iets rustiger dan Koh Phi Phi, wat ze perfect maakt voor een ontspannen dagje weg. Vergeet je snorkeluitrusting niet, want de onderwaterwereld is hier minstens zo indrukwekkend als het landschap boven water.

Koh Phi Phi

Tips voor je bezoek aan Ao Nang

  • Reis buiten het hoogseizoen. De beste tijd om Ao Nang te bezoeken is tussen november en maart, wanneer het weer het meest aangenaam is. Vermijd de hete zomermaanden, tenzij je goed tegen de warmte kunt.
  • Boek je tours lokaal. Hoewel je van tevoren online tours kunt boeken, kun je vaak betere deals vinden als je ter plaatse boekt bij een van de vele touroperators.
  • Wil je de eilanden rondom Ao Nang verkennen, kies dan voor een tocht met een traditionele longtailboot. Het is niet alleen een leuke ervaring, maar ook vaak goedkoper dan moderne speedboten.

Een verre reis naar Ao Nang biedt voor elke reiziger iets bijzonders. Of je nu op zoek bent naar ontspanning, avontuur of een bruisende avond uit, deze bestemming stelt nooit teleur. Met haar prachtige stranden, verrukkelijke eten en levendige sfeer, is Ao Nang een plek waar je gegarandeerd mooie herinneringen maakt.

Bekijk alle Thailand-deals

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. ao nang thailand
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.